Mainos
Mainos

Liki puolet suomalaisista tyytyväisiä Vanhasen hallitukseen

47 prosenttia kansalaisista pitää hallituksen linjaa hyvänä. Pääministerin toimiin tyytyväinen on vielä useampi.

Kuusi kymmenestä suomalaisesta on tyytyväinen pääministeri Matti Vanhasen linjaan.

Suomalaisista 47 prosenttia on tyytyväisiä pääministeri Matti Vanhasen johtamaan hallitukseen. Tyytyväisten osuus on kuitenkin hieman laskenut puolessa vuodessa. Pääministeri Vanhanen itse on hallitustaan suositumpi 59 prosentin kannatuksella.

Kansalaisten suhtautumista istuvaan hallitukseen selvitettiin Kalevan Suomen Gallupilla teettämässä mielipidekyselyssä. Selvityksen mukaan oppositiopuolueiden kannattajien tyytyväisyys on noussut syksystä nelisen prosenttiyksikköä 43 prosenttiin. Sen sijaan hallituspuolueiden kannattajien tuki on heikentynyt yhdeksän prosenttiyksikön verran 54 prosenttiin.

Miehet suhtautuivat hallitukseen naisia suopeammin. Ikäluokista tyytyväisimpiä olivat eläkeläiset ja nuoret.

Mielipidekyselyä varten haastateltiin maaliskuun lopussa 937 täysi-ikäistä suomalaista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot