Mainos
Mainos

Liki puoli miljoonaa autoa talviteloilla

Yhä useampi suomalainen ilmoittaa ajoneuvonsa tilapäisesti pois liikennekäytöstä. Toissa vuonna ajokkinsa pisti seisomaan 446 000 autoilijaa.

Seisonta-ajalta ei tarvitse maksaa ajoneuvoveroa tai liikennevakuutusmaksua. Sekä liikennekäytöstä poiston että takaisin käyttöön oton voi nykyisin tehdä myös verkossa.

- Enää ei ole pakko lähteä tekemään ilmoitusta katsastuskonttoriin tai vakuutusyhtiöön, muistuttaa tilastoanalyysin johtava asiantuntija Juha Kenraali Liikenteen turvallisuusvirasto Trafista.

Liikennekäytöstä poistoa voi luonnehtia menopelin pistämiseksi talviteloille, sillä suuri osa vuotuisista tilapäispoistoista tehdään talviajaksi. Maanteiltä vedetään osaksi vuotta ennen muuta matkailuautoja, harrasteautoja sekä niin sanottuja kesäautoja.

Suomessa on tällä erää noin 2,6 miljoonaa henkilöautoa. Niiden määrä ja ajoneuvojen tilapäispoistot liikenteestä ovat kasvaneet hitaasti samaa tahtia.

Auton tilapäinen poisto liikennekäytöstä tuli mahdolliseksi loppuvuodesta 2007.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme