Mainos
Mainos

Liki satavuotias superkonna jaksaa yhä karkailla

Harvassa perheessä on täydessä voimissaan vielä lemmikki, joka on löytynyt merimiesten maahantuomana vuonna 1945. Kun ikää oli jo tuolloin kolmisenkymmentä vuotta, nyt vietetään jo kohta Konnan satavuotissynttäreitä.

Korpelan perheessä on kannettu liki satavuotias maakilpikonna aamupalalle ja lehden lukuun jo kymmeniä vuosia, eivätkä päivän rutiinit ole ajan saatossa miksikään muuttuneet.

– Jos on oikein lämmin päivä, se mielellään menee ulos kadulle ja sieltä se vielä jatkaa kunnes joku sitten löytää sen ja tuo sen takaisin, koska useimmat täällä ympärillä tietää minne se kuuluu, kertoo kokkolalainen Anne-Maj Korpela.

Maakilpikonnat voivat elää satavuotiaiksi, vanhempiakin väitetään olemassa olevan. Konnaa pitää hoitaa hyvin eli kylvettää, öljytä, antaa sen nukkua pienet talviunet.

– Sillä nyt on oma huone siellä yläkerrassa ja pieni ikkunakin ulos, mutta kyllä se eniten pitää kesistä jolloin se on ulkona pihalla.

Korpelan perheeseen Konna tuli 1970-luvun alussa, kun sen 1945 ottanut omistaja kuoli.

Korpelat uskovat, että joku heidän viidestä lapsestaan huolehtii Konnasta, jos heistä aika jättää ennen tätä sitkeää Kreikan sissiä.

(MTV3)

Katso Outi Airolan juttu (Kymmenen uutiset 8.5.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme