Mainos
Mainos

Lindén: Käry vaikuttaa Hiihtoliiton avustukseen

Urheiluministeri Suvi Lindén sanoo, että dopingkäry on niin vakava asia, että se tulee vaikuttamaan Suomen Hiihtoliiton valtion toiminta-avustukseen. Myös Hiihtoliiton yhteistyökumppanit ilmoittivat tänään ryhtyvänsä toimiin Lahden MM-kisoissa paljastuneiden dopingtapausten vuoksi.

Urheiluministeri Suvi Lindén sanoo, että kaksi dopingkäryä on niin vakava asia, että se tulee vaikuttamaan Suomen Hiihtoliiton valtion toiminta-avustukseen. Suomalaisen hiihdon kansainvälinen maine on mennyt Lindénin mukaan pitkäksi aikaa, ja sen palauttaminen vaatii vuosien työn.

Lindén haluaa myös tietää mikä on ollut hiihtoliiton johdon todellinen osuus tapahtuneeseen.

Lyhyessä tiedotteessaan Hiihtoliiton pääyhteistyökumppanit Luhta, Merita, Pohjola, Sonera ja Veikkaus esittivät tänään jyrkän paheksuntansa tapahtuneen johdosta.

-Yhteistyösopimuksissa esiintyvän dopingpykälän nojalla ryhdymme välittömiin toimenpiteisiin tämän pykälän soveltamiseksi, ilmoitettiin tiedotteessa.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Hiihtoliiton pääyhteistyökumppanit voivat irtisanoa sopimuksensa liiton kanssa. Hiihtoliiton vuosibudjetti on noin 30 miljoonaa markkaa. Siitä noin kaksi kolmasosaa eli 20 miljoonaa on tullut liiton yhteistyösopimusten kautta.

Pääsponsoreiden ilmoitus mahdollisesta yhteistyösopimusten purkamisesta veti Hiihtoliiton markkinointipäällikön Matti Leikosken hiljaiseksi.

-Ilman muuta erittäin vakava paikka, sanoi kisapaikalta tavoitettu Leikoski.

Hiihtoliiton entinen puheenjohtaja, keskustan virkavapaa puheenjohtaja Esko Aho ei halunnut vielä tänään kommentoida uutta dopingtapausta tai arvioida, miten Hiihtoliiton pitäisi asiassa toimia.

Esko Aho

-Olen täällä täysin ulkopuolinen, eikä minulla ole mitään tietoja mistään. Minusta on tärkeää, että ne, joilla on vastuu, saavat työrauhan. En halua nyt ryhtyä neuvomaan, Aho sanoi STT:lle.

Aho vieraili Lahden MM-kisoissa, mutta on nyt palannut Harvardiin Yhdysvaltoihin. Hän sanoi haluavansa lisää tietoa ennen kuin ryhtyy arvioimaan tapahtunutta.

-En voi sanoa mitään ennen kuin tiedän, mistä on kysymys. Jari Isometsän kärähtämistä Aho kutsui järkytykseksi.

-Olen uskonut ja luottanut siihen, että asiat on hoidettu täysin sääntöjen ja puhtaan pelin ehtojen mukaisesti. Se on suomalaisen hiihdon peruslähtökohta.

Aho sai kuulla uudesta dopingtapauksesta puhelimitse tänään. Muuten kisojen seuraaminen on ollut hankalaa. Teksti-tv on ollut ainoa tietolähde.

-Varmaan palaan asiaan sitten myöhemmin; en aio suinkaan hiljaa olla, Aho lupasi.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme