Mainos
Mainos

Lindén vastaa urkintalakikritiikkiin

Viestintäministeri Suvi Lindén ei allekirjoita väitettä, että Nokian tahto olisi niin sanotussa urkintalakiasiassa tärkeämpi kuin kansalaisten oikeus.

- Meillä on monenlaisia perusoikeuksia ja juuri sen vuoksi tämä laki on perustuslakivaliokunnassa käsitelty, jotta he ovat punninneet nämä perusoikeudet ja arvioineet voiko tätä lakia normaalissa säätämisjärjestyksessä säätää. Perustuslakivaliokunta päätyi suosittamaan normaalia lainsäätämisjärjestystä, kommentoi Lindén Huomenta Suomen haastattelussa.

Lindén huomauttaa, että harvoissa laeissa on niin pitkällinen pohdinta ja valmistelu kuin tässä. Hänen mukaansa lainmuutos parantaa kaikkien osapuolten oikeusturvaa:

- Julkisessa keskustelussa halutaan unohtaa, se että vuonna 2004 säädettiin jo oikeus seurata tunnistamistietoja väärinkäytöksen estämiseksi, mutta sen tarkemmin voimassa olevassa laissa ei tätä asiaa määritellä. Nyt tässä lainmuutoksessa tullaan huomattavasti tiukentamaan ja luomaan pelisäännöt sekä rajaamaan tunnistamistietojen käsittelyä

Lindénin mukaan oikeusoppineet ovat kritisoineet urkintalakiasiaa hieman eri näkökulmista.

- Ei tätä laisinkaan ole totaalisesti tyrmätty, kuten julkisessa keskustelussa on annettu ymmärtää, Lindén huomauttaa

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme