Mainos
Mainos

Lindén: Ylelle ulkopuolinen valvoja ja rahat budjetista

Viestintäministeri Suvi Lindén (kok.) ei aio tuoda eduskuntaan tämän hallituskauden aikana sellaista Yle-lakiesitystä, jossa Yleisradiolle ei ole asetettu ulkopuolista valvontaelintä.

– En voi tuoda, koska oma ministeriryhmä on linjannut, että se on meidän reunaehtomme, hän kommentoi Savon Sanomille eilen Kuopion visiitillään.

Lindén korostaa linjauksen olevan koko kokoomuksen ministeriryhmän päätös. Viestintäministeri seisoo linjauksen takana.

Lindén peräänkuuluttaa hallinnon uudistusta, jossa ulkopuolinen arvioitsija seuraisi Ylen julkisen palvelun tehtävän toteutumista ja ottaisi lausunnoillaan kantaa kiistatilanteissa. Viime aikojen kiistelyissä on keskitytty Ylen tarjonnan laajenemiseen internetissä ja ulkomaisten viihdeohjelmien oikeuksien ostamiseen.

Suurin oppositiopuolue SDP ei hyväksy ulkopuolista valvojaa Ylelle. Ylen rahoitus- ja hallintomallia pohtineen niin sanotun Lintilän työryhmän mielestä kansanedustajista koostuvan Ylen hallintoneuvoston roolin vahvistaminen riittäisi.

Rahat budjetista

Lintilän työryhmän esittämä tietyn suuruinen kotitalouskohtainen Yle-maksu on osoittautunut vaikeaksi nieltäväksi.

Lindénin mielestä budjettirahoitus vuodesta 2012 alkaen olisi luontevampi vaihtoehto kuin Yle-maksu.

– Olen saanut 750 sähköpostiviestiä, joista suurin osa on omalla nimellä kirjoitettuja. Ihmiset eivät vastusta maksamista, vaan epäoikeudenmukaisuutta, Lindén sanoo Savon Sanomille.

Oikeudenmukaisuus taas toteutuisi Lindénin mukaan ansiotuloverotuksen progressiivisuuden kautta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot