Mainos
Mainos

Lindfors: Veroalella ei vielä kateta tupopöytää

Metallityöväen liiton sihteerin Erik Lindforsin mukaan pelkkä toive siitä, että tehdyt veroratkaisut riittävät monivuotisen tupon synnyttämiseen, on epärealistinen haave.

-Jos hallitus haluaa maltillista tulopolitiikkaa, on sen myös sitouduttava aitoihin neuvotteluihin työmarkkinaosapuolten kanssa.

Näissä neuvotteluissa hallituksella pitää olla muitakin pelimerkkejä kuin vain päätetty veroale, Lindfors totesi tänään Rokualla Metallin Oulun piirin retkeilypäivillä. Lindforsin mukaan suurimman osan reaalitulon kasvusta tulee muodostua palkankorotuksista.

-Perusteluna tälle on se, että talous on jo pitkään kehittynyt myönteisesti ja erityisesti teollisuuden yritykset ovat tehneet hyvää tulosta. Osa voitoista on nyt suunnattava palkankorotuksina työntekijöille, Lindfors sanoi. Li

Lindforsin mukaan myös kansantalouden tulonjaon oikaiseminen työtulojen suuntaan puoltaa todellisia palkankorotuksia, jotka työnantajat maksavat. Lindforsin mukaan Metallityöväen liitto tavoittelee ensisijaisesti keskitettyä tulopoliittista ratkaisua.

-Olemme kuitenkin liittokokouspäätöksellä selkeästi ilmoittaneet, että valmistaudumme myös liittokohtaisen kierroksen käymiseen, Lindfors muistutti.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme