Mainos
Mainos

Lindroos kielitestien kannalla

Opetushallituksen pääjohtaja aikoo ottaa kielitestit esille opetushallituksessa.

Opetushallituksen pääjohtaja Kirsi Lindroos kannattaa ajatusta kielitesteistä ruotsinkieliseen kouluun halajaville suomenkielisille. Lindroosin mukaan on ongelmallista, että joissakin ruotsinkielisissä kouluissa suomen kieli on kovin hallitsevassa osassa, ja sitä käytetään paljon esimerkiksi välitunneilla.

Lindroos aikoo ottaa esille kielitestin opetushallituksessa. Hän sanoo, että opetushallitus on valmis kantamaan kortensa kekoon esimerkiksi opetusmateriaalin tuottamisessa ruotsinkielisiin kouluihin.

Ajatus kielitestistä nousi esille, kun toimintasuunnitelma ruotsin kielen asemasta Suomessa julkaistiin lokakuun alussa.

Kysely: Useat puolueet harkitsisivat kielitestiä


Useat puolueet harkitsisivat kielitestiä ruotsinkieliseen kouluun haluaville suomenkielisille lapsille. Asia ilmenee STT:n puolueille tekemästä kyselystä.

Suurin osa puolueista tähdentää, että suomenkielisten lasten tulee jatkossakin päästä suhteellisen helposti ruotsinkieliseen kouluun. Puolueiden mielestä lasten tulisi saada nykyistä enemmän kieliopetusta ennen koulun alkamista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot