Mainos
Mainos

Lindström: Pitkäaikaistyöttömien työehtojen polkeminen ei käy

Perussuomalaiset ei hyväksy, että pitkäaikaistyöttömiä yritetään saada töihin muita heikommilla työehdoilla.

Työministeri Jari Lindströmin (ps.) mukaan perussuomalaiset haluaa, että hallitus harkitsee muita keinoja työllisyyden lisäämiseksi.

– Tämä on asia, joka on ollut paljon julkisuudessa. Olemme aika lailla nuivia tälle ajatukselle, Lindström sanoi ja tarkensi nuivan tarkoittavan sitä, että puolue vastustaa ajatusta.

Hän kommentoi asiaa tiedotustilaisuudessa Tampereella, jossa perussuomalaiset ministerit ovat suunnitelleet syksyn agendaansa tänään ja eilen.

Virkamiehet ovat valmistelleet keinovalikoimaa, jolla hallitus pääsisi lähemmäs 72 prosentin työllisyystavoitettaan. Perussuomalaiset ehdottaa, että pitkään työttömänä olleet yli 60-vuotiaat päästettäisiin kertaratkaisulla eläkkeelle. Tämä maksaisi perussuomalaisten laskelmien mukaan 20-30 miljoonaa euroa riippuen siitä, mihin raja eläkkeelle pääsemiseksi vedettäisiin.

– Tämä on ennen kaikkea oikeudenmukaisuustoimenpide. Yli 60-vuotiaiden työttömyys päättyy hyvin harvoin työllisyyteen, Lindström perusteli.

Lindströmin mukaan vain prosentti yli 60-vuotiaista työttömistä pääsee uudelleen töihin. Tällä tavalla saataisiin hänen mukaansa vapautettua myös työvoimahallintoa niille, joille siitä voisi aidosti olla apua.

Toisin kuin työttömyysputkessa, perussuomalaisten ehdotuksessa työttömän ei tarvitsisi olla enää työmarkkinoiden käytettävissä. Työttömyysputken ikäraja on tällä hetkellä 60 tai 61 syntymävuodesta riippuen. Ikäraja on nousemassa eläkeuudistuksen myötä 62 vuoteen vuonna 2019.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme