Mainos
Mainos

Linja-autokaistalla ajaminen vähentynyt Helsingissä

Henkilöautojen ajaminen linja-autokaistalla on vähentynyt Helsingissä. Liikenneturvallisuusyksikkö aloitti tämän kuun puolivälissä tehostetun linja-autokaistavalvonnan Helsingissä.

Kahden ensimmäisen viikon aikana poliisi lähetti runsaat 400 ehdollista rikesakkoa linja-autokaistalla ajamisesta. Valvonta-aikaan suhteutettuna rikkeitä tapahtui noin 20 % vähemmän kuin aikaisempina vuosina.

Valvonta jatkuu edelleen. Sitä tehdään automaattisella liikenteenvalvontakalustolla ja sen tarkoituksena on puuttua virheelliseen ajotapaan ja samalla parantaa joukkoliikenteen sujuvuutta.

Linja-autoille varattua ajokaistaa saavat bussien lisäksi käyttää myös hälytysajoneuvot, poliisin virkatehtävässä olevat ajoneuvot ja lisäkilvessä mahdollisesti ilmoitetut muut ajoneuvot. Jos linja-autokaista on ajoradan oikeassa reunassa, sitä saavat käyttää myös mopot, invalidipyörät ja polkupyörät.

Ryhmittymiseen kääntymistä varten saavat linja-autokaistaa käyttää kaikki ajoneuvot. Linja-autokaistalle saa ryhmittyä oikealle käännyttäessä pääsääntöisesti kääntymistä edeltävän risteyksen jälkeen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot