Mainos
Mainos

Linja-autoliikennöitsijät: Rasismi ei ole lisääntynyt

Pääkaupunkiseudun linja-autoliikennöitsijät eivät allekirjoita Elinkeinoelämän Keskusliiton Savon Sanomille kertomaa näkemystä rasismin lisääntymisestä.

EK:n työvoima- ja maahanmuuttopolitiikan asiantuntijan Riitta Wärnin mukaan maahanmuuttajiin on alettu viime vuoden aikana suhtautua aiempaa penseämmin. Erityisen huolissaan EK on maahanmuuttajavaltaisten alojen työvoimapulasta.

Veolia Transportin toimitusjohtajan Janne Vihavaisen mukaan eroa maahanmuuttajien ja suomalaissyntyisten työntekijöiden välillä ei käytännössä kuitenkaan ole.

– Ei voida sanoa, että rasismia merkittävässä määrin esiintyy, Vihavainen sanoo

Veolian kuljettajien saaman palautteiden määrä on lähes samansuuruinen etnisestä taustasta riippumatta.

– Yksittäisiä rasistisia kommentteja saattaa toki esiintyä, mutta seurantamme mukaan ne eivät ainakaan ole lisääntyneet kuluvan vuoden aikana, Vihavainen toteaa.

Myöskään Helsingin Bussiliikenteen pääluottamusmies Hannu Toikkanen ei ole huomannut muutosta työyhteisössä. Toikkasen mukaan vain hyvin pieni osa asiakkaista käyttäytyy häiritsevästi kuljettajia kohtaan.

– Ongelmatilanteet tulevat esiin erityisesti yölinjojen lipunmyyntitilanteessa, kun osa asiakkaista on alkoholin vaikutuksen alaisena, Toikkanen sanoo.

Bussiliikenteen sisäisten raporttien sekä työpaikkakeskustelujen perusteella rasismi maahanmuuttajaperäisiä kuljettajia kohtaan ei ole lisääntynyt viime vuoden aikana.

– Pääosin samanlaista herjaa maahanmuuttajat joutuvat kokemaan kuin me muutkin, Toikkanen toteaa.

– Mutta eivät rasistiset kommentit maahanmuuttajaperäisiä kuljettajia kohtaan kokonaan poistuneet ole, Toikkanen huomauttaa.

Helsingin bussiliikenteen työvoimasta 42 prosenttia on maahanmuuttajia.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot