Mainos
Mainos

Linja-autoliitto tyytymätön budjettiehdotukseen

Liiton mukaan ministeriön esittämä 3,8 miljoonan euron leikkaus joukkoliikenteen määrärahoihin merkitsisi noin 1 400 päivittäisen bussivuoron lakkauttamista.

Linja-autoliitto kritisoi kovin sanoin valtiovarainministeriön budjettiehdotusta. Liiton mukaan ministeriön esittämä 3,8 miljoonan euron leikkaus joukkoliikenteen määrärahoihin merkitsisi noin 1 400 päivittäisen bussivuoron lakkauttamista ja vaarantaisi 400 työpaikkaa maaseudulla.

Kaupunki-, seutu- ja työmatkalippujen hinnanalennuksiin varattujen määrärahojen budjettileikkaukset, 1,3 miljoonaa euroa, nostaisivat bussimatkojen hintoja ja heikentäisivät entisestään joukkoliikenteen kysyntää ja tarjontaa, liitto kommentoi tiedotteessaan.

Linja-autoliiton toimitusjohtaja Heikki Kääriäinen muistuttaa liikenne- ja viestintäministeriön esittäneen joukkoliikenteen määrärahatarpeeksi ensi vuodelle kaikkiaan 17,1 miljoonaa euroa enemmän kuin valtiovarainministeriö kehysbudjetissaan.

- Joukkoliikenteen toimintaedellytykset ja palvelut ovat koko hallituskauden ajan heikentyneet ja rahoitus vähentynyt. Joukkoliikenteen tarjonnan vähentyessä yksilölliset julkisen liikenteen kyyditykset lisääntyvät ja maksavat yhteiskunnalle moninkertaisesti enemmän. Kela ja kunnat käyttävät jo nyt erillisten taksikyytien ostoihin vuosittain yli 200 miljoonaa euroa, Kääriäinen jyrähtää.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot