Mainos
Mainos

Linja- ja kuorma-autoille uudet paloturvallisuusohjeet

Linja- ja kuorma-autot saavat ensi vuoden alussa uudet paloturvallisuusohjeet. Tavoitteena on nostaa ajoneuvojen paloturvallisuus vastaamaan vähintään eurooppalaista tasoa. Linja- ja kuorma-autoille tapahtuu Suomessa vuosittain yli 500 palovahinkoa, joiden korjaamiseen kuluu yli 60 miljoonaa markkaa.

Uudet palo-ohjeet laati Vakuutusyhtiöiden keskusliitto sekä Vakuutusyhtiöiden autokorjaustoimikunta. Vakuutusyhtiöiden keskusliiton mukaan autonvalmistajat ja koritehtaat voivat käyttää ohjetta suunnittelussa välttämällä rakenteellisesti paloalttiita kohteita, valitsemalla turvallisia materiaaleja sekä rakentamalla asianmukaisia sammutuslaitteistoja. Lisäksi asennusliikkeet voivat käyttää ohjetta asennusohjeena ja autonkäyttäjät sekä huoltajat tarkistusvälineenä. Uusi ohje määrittelee paloturvallisuustoimenpiteiden vähimmäistason ja se antaa myös tiedot korkealuokkaisten rakenteellisten ratkaisujen toteuttamiseen.

Ohje suosittelee esimerkiksi kahden kilon käsisammuttimen korvaamista linja- ja kuorma-autoissa kuuden kilon sammuttimella. Kahden kilon sammutin on ollut monissa paloissa riittämätön. Muualla Euroopassa edellytetään vähintään kuuden kilon sammutinta. Vakuutusyhtiöiden keskusliiton mukaan on odotettavissa, että vakuutusyhtiöt sisällyttävät ohjeen suosituksia vähitellen vakuutusehtoihinsa.
(STT)
Kurkista paloauton sisään! Voit tutustua interaktiivisesti Laajasalon VPK:n paloauton varusteisiin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme