Mainos
Mainos

Linnan hovimestari haukkui pomoaan - sai varoituksen

Presidentinlinnan hovimestari käyttäytyi niin huonosti työpaikallaan, että kansliapäällikkö antoi hänelle siitä kirjallisen varoituksen. STT:n tietojen mukaan kirjallinen varoitus on ensimmäinen, joka Presidentinlinnassa on annettu.

Hovimestari käyttäytyi jatkuvasti epäasiallisesti esimiestään kohtaan. Kritiikki kohdistui työnjohtomääräyksiin, osaamiseen ja lopulta henkilöön. Käyttäytymisen vuoksi kansliapäällikkö antoi hänelle ensin suullisen huomautuksen ja viime vuoden keväällä kirjallisen varoituksen virkamiehelle sopimattomasta käytöksestä.

Työntekijä valitti saamastaan varoituksesta korkeimpaan hallinto-oikeuteen, joka antoi asiasta päätöksen.

Hovimestarin mielestä kirjalliseen varoitukseen johtanut prosessi oli vastoin presidentin kanslian toimintaohjeita. Lisäksi hovimestarin mukaan kiistoissa oli kysymys ennemmin näkemyseroista kuin sopimattomasta käytöksestä. Hän kuitenkin myönsi yhden tapahtuman ja ilmoitti katuvansa sanojaan.

KHO:n mukaan kansliapäällikkö sai antaa varoituksen.

STT ei tavoittanut perjantaina Linnan silloista kansliapäällikköä, eikä hovimestari vastannut soittopyyntöön. Presidentin lehdistöpäällikkö Eila Nevalainen ei halunnut kommentoida henkilökuntaan liittyviä yksittäistapauksia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot