Mainos
Mainos

Linnan juhlien kutsuvieraslistalla näkyy kolme teemaa

Itsenäisyyspäivän vastaanotolle saapuu tänä vuonna useita vammaisurheilijoita ja vammaisjärjestöjen edustajia sekä naisjohtajia ja maailmalla menestyneitä kulttuuriosaajia.

Linnan juhlien kutsuvieraslistassa painottuu tänä vuonna kolme eri teemaa. Itsenäisyyspäivän vastaanotolle saapuu useita vammaisurheilijoita ja vammaisjärjestöjen edustajia, sillä tänä vuonna on vietetty vammaisten teemavuotta.

Kutsu on lähetetty myös monelle osaavalle suomalaiselle eli menestyneille pienille ja keskisuurille yrityksille ja naisjohtajille. Lisäksi Linnassa nähdään Suomen kulttuurilähettiläitä eli maailmalla menestyneitä suomalaisia kulttuuriosaajia.

Tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle on aiempien vuosien tapaan kutsuttu myös hallituksen jäsenet, kansanedustajat, Euroopan parlamentin suomalaisjäsenet, valtion korkeimpia virkamiehiä ja Suomeen akkreditoitu diplomaattikunta.

Kaikkiaan lähes 2000 kutsutusta 91 on ilmoittanut, ettei pääse paikalle.

Tasavallan presidentti Tarja Halosen ja tohtori Pentti Arajärven järjestämä itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto alkaa Presidentinlinnassa ensi lauantaina kello 19.

Kaartin Soittokunta viihdyttää

Vastaanotto alkaa kättelyllä, jonka aikana kuultavasta taustamusiikista ja myöhemmin illalla Valtiosalissa soivasta tanssimusiikista vastaa Kaartin soittokunta. Illalla kuullaan myös Kaartin soittokunnan Combo-yhtyettä ja kevyempää musiikkia soittavaa yhtyettä, jonka on tänä vuonna koonnut Marzi Nyman.

Noutopöytien antimissa on suosittu kotimaista lähiruokaa ja luomutuotantoa. Pöytiä koristavista kukista suurin osa on kasvanut presidentin kesäasunnolla Kultarannassa. Kahvipöydistä löytyy voileipäkakkuja, kasvispiiraita ja monenlaisia pikkusuolaisia sekä erilaisia kakkuja ja pikkuleipiä. Juomina nautitaan muun muassa Reilun kaupan kahvia, luomuteetä ja Linnan boolia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme