Mainos
Mainos

Linnan juhlissa poliittinen kannanotto alkuperäiskansojen oikeuksien puolesta

Linnan juhlissa otettiin tänä vuonna kantaa ajankohtaisiin asioihin muun muassa numeromuodossa.

Syntyperältään kolttasaamelainen ohjaaja-käsikirjoittaja Pauliina Feodoroff ja hänen puolisonsa näyttelijä Milja Sarkola ottivat näyttävästi kantaa alkuperäiskansojen oikeuksiin Linnan juhlissa.

Pariskunta oli kirjoittanut itseensä luvun 169, jolla he viittasivat kansainvälisen työjärjestö ILO:n alkuperäiskansoja koskevaan sopimuksen numeroon. Numero näkyi Feodoroffin sivukaljussa ja Sarkolan käsivarressa.

Suomi ei ratifioinut sopimusta maaliskuussa, vaikka se oli yksi edellisen hallituskauden tavoitteista. Sopimuksen ovat ratifioineet aiemmin jo esimerkiksi Norja ja Tanska.

ILO:n sopimuksella numero 169 on tarkoitus taata alkuperäiskansalle samat oikeudet ja mahdollisuudet kuin valtaväestöllä. Suomessa saamelaiskäräjät hyväksyi sopimuksen ratifiointiesityksen ja siihen liittyvän maaoikeuksien selitysosan jo kesällä 2014.

Feodoroff toimi saamelaisneuvoston puheenjohtajana 2007-2008.

Sopimuksen ratifiointi on siirtynyt nykyiselle hallitukselle.

Juttua korjattu klo 13.48, Feodoroff toimi saamelaisneuvoston, ei saamelaiskäräjien puheenjohtajana.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme