Mainos
Mainos

Linnanmäen uusi laite jumiutui - riemastuneet matkustajat pääsivät jo alas

Linnanmäen uuteen Ukko-vuoristorataan jumiutuneet ihmiset on saatu turvallisesti alas. Vuoristoradan vaunu jumiutui noin 30 metrin korkeuteen testiajon aikana.

Kyydissä oli kuusi testauksesta tietoista henkilöä. Viimeinen henkilö saatiin pois laitteesta tunnin jälkeen.

- Kaikki kyydissä olleet matkustajat saatiin nopeasti ja tehokkaasti pois laitteesta, juuri niin kuin on harjoiteltu. Harjoituksestahan nytkin oli kyse, sanoo Linnanmäen toimitusjohtaja Risto Räikkönen.

Pelastushenkilökunta oli aluksi varmistanut liinoilla, että ylöspäin menevä vaunu pysyy paikoillaan. Sen jälkeen pelastajat ovat hakeneet puomitikasyksiköllä ihmisiä alas yksi kerrallaan. Testihenkilöt kokeilivat laitetta vapaaehtoisesti. Heistä nuorin oli 13 vuotias.

- Olimme tekemässä filminpätkää laitteesta ja vapaaehtoisia otettiin siksi mukaan, Räikkönen selvittää.

Hän vakuuttaa, ettei tilanne ollut vaarallinen ja ettei kukaan testaajista säikähtänyt yllättävää tilannetta.

- Ei heillä mitään hätää ole. Kaikki olivat hyväkuntoisia ja itse asiassa aivan riemastuneita uudesta seikkailusta. Onhan se kokemus, Räikkönen naurahtaa.

Hän epäilee, että vaunu jumittui yläilmoihin väärin säädettyjen antureiden takia.

- En osaa vielä sanoa, onko sateella jotain merkitystä.

Räikkösen mukaan Ukko avataan ajallaan Linnanmäen syntymäpäivänä 27. toukokuuta.

- Nämähän ovat testiajoja, joita nyt tehdään. Näiden aikana tehdään viimeistä säätöä koko ajan esimerkiksi jarruille ja antureille.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme