Mainos
Mainos

Linnanmäen vessakriisi pyyhittiin puhtaaksi — muista epäkohdista ei näyttöä

Linnanmäen työolosuhteista ei löytynyt vakavia puutteita huvipuistoon heinäkuussa tehdyssä työsuojelutarkastuksessa. Etelä-Suomen aluehallintovirasto ohjeisti kuitenkin huvipuistoa tauotuksiin liittyen.

Ongelmana näytti olevan, että Linnanmäellä on pikkutarkat kirjallisena ohjeet kaikesta mahdollisesta, mutta ei siitä miten vessatauon voi pitää pisteissä, joilla työntekijä on yksin.

– Ohjeistojen perusteella voi tulkita, että se mikä ei ole sallittua, on kiellettyä, joten monet ovat tulkinneet, että pieniä taukoja ei voi pitää, sanoo Antti Saarinen Etelä-Suomen aluehallintovirastosta.

Saarisen mukaan ohjeita on nyt viilattu niin, että tarpeen vaatiessa pisteissä, joissa työskentelee yksin, voi ottaa yhteyden esimieheen tauon järjestämiseksi.

Linnanmäelle tehtiin työsuojelutarkastus sen jälkeen, kun huvipuiston työolosuhteita kritisoitiin voimakkaasti kesäkuun lopussa esitetyssä Ylen A-studiossa.

Ohjelmassa huvipuiston väitettiin muun muassa maksavan työntekijöilleen huonoa palkkaa, pitävän laitteilla ja pelipisteillä liian vähän työntekijöitä sekä jakavan varoituksia herkällä kädellä.

Aluehallintoviraston raportin mukaan muut A-studion mainitsemat epäkohdat eivät kuitenkaan pitäneet paikkaansa.

– Kaikki on hoidettu työehtojen ja sopimusten puitteissa, Saarinen toteaa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot