Mainos
Mainos

Linnassa näkyi vanhan maailman eleganssia

Linnan juhlien pukuloistossa nähtiin tänä vuonna niin perinteistä kuin moderniakin tyyliä. Itsestään selvää pukukuningatarta ei tänä vuonna kuitenkaan joukosta erottunut.

Naisten iltapuvuissa moni luotti ajattomaan eleganssiin, ja puvuissa nähtiinkin runsaasti valuvaa hienostunutta silkkiä sekä erilaisia ruusukkeita.

Juontaja Maria Jungner saapui juhlaan näyttävässä laahuksellisessa puvussa, joka yhdisteli mustaa kangasta sekä mustaa pitsiä valkoisella pohjalla.

- Tunnelmat ovat todella hyvät. Tällä kertaa saa keskittyä rauhassa itsenäisyyspäivän juhlaan, hän kertoi. Vuosi sitten päivä kului vielä hänen ja Yleisradion toimitusjohtaja Mikael Jungnerin häähuumassa.

Pari edusti yhdessä Linnassa jo toistamiseen.

Opiskelijat valmistivat Halosen asun

Illan emäntä itse luotti vähäeleiseen tyylikkyyteen. Presidentti Tarja Halosen puku oli Taideteollisen korkeakoulun opiskelijoiden käsialaa. Puvusta vastasivat opiskelijat Emma-Kaisa Soisalo, Riina Hirvonen ja Tiina Uimonen sekä dekaani Pirjo Hirvonen.

Mustasta kudotusta silkistä valmistettu puku oli kaksiosainen; siinä oli sekä liivi että alle tuleva puku. Samasta kankaasta oli valmistettu myös käsilaukku. Myös itse materiaali oli suunniteltu ja kudottu yksinomaan tätä pukua varten.

Halonen itse oli varsin tyytyväinen luomukseen.

- Pelottelin nuoria, että laitan alle farkut, kun menen rock-konserttiin, hän vitsaili. Arvosanaksi puvulle tuli eximia, jonka puoliso Pentti Arajärvi korotti korkeimmaksi mahdolliseksi arvosanaksi, laudaturiksi.

Abreu kukoisti keltaisessa

Laulaja Anna Abreu edusti keltaisessa puvussa, jonka vyötäröä koristi musta pitsi. Hän oli todella tyytyväinen yhdessä ystävä Carla Ahoniuksen kanssa suunniteltuun asuun.

-Halusin siihen väriä ja raikkautta, hän kertoi.

Miesystävä Panu Larnos jäi sivummalle, kun tunnettu tyttöystävä vei suurimman huomion.

- Onhan täällä aika upea tunnelma, Larnos tuumi.

- Ihmiset ovat todella ystävällisiä ja tulevat helposti juttelemaan. Keskustelu alkoi mekoista ja sitten on puhuttu myös musiikista.

Larnoksen tavoitteena oli viedä Abreu tanssiparketille, kunhan ensimmäiset tahdit kajahtaisivat.

Nuorta polvea vähänlaisesti

Itsenäisyyspäivän juhliin oli tänä vuonna kutsuttua vieraita noin 1 900. Joukossa oli runsaasti suurelle yleisölle tuntemattomia tieteen ja taiteen edustajia. Myös nuorta sukupolvea oli paikalla vähänlaisesti urheilijoita lukuun ottamatta.

Juhlien pääteema Itämeri oli läsnä monella tapaa. Vieraslistan ohella teema näkyi tarjoiluissa muun muassa kalaruokina. Noutopöydässä oli tarjolla esimerkiksi silakkarullaa, kylmäsavusilakka-mätikakkua sekä savulohilepuskoita.

Illan toisena teemana oli sisällissotaan viittaava sovinto, joka ihmetytti joitain vieraita.

- Aika teennäistä, kuului kansanedustaja Erkki Tuomiojan (sd.) tuomio.

- En tiedä, missä muualla teema näkyy paitsi punaisissa ruusuissa. Sinänsä hyvä ja tärkeä teema, mutta kyllä täällä pukuaihe on illan teemana.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme