Mainos
Mainos

Linnunpönttöön piilotettu riistakamera voi napata mökkivarkaan

Metsästyskäyttöön tarkoitetut riistakamerat ovat yleistyneet mökkien valvontakameroina. Korkealaatuisista kuvista tai videoleikkeistä voidaan tunnistaa metsäneläinten lisäksi myös kutsumattomia ihmisvieraita.

Riistakameralla saa kuitenkin kuvata vain omaa pihaa. Naapurin tonttia ei kuvissa saisi näkyä.

Kameravalvonnasta ilmoittava kyltti on mökkien halpa kotivakuutus, mutta ilman oikeaa kameraa rikoksentekijät voivat jäädä tunnistamatta. Kovalla vauhdilla yleistyvät riistakamerat ovat monen mökinomistajan keino suojautua varkailta. Sauvossa, Varsinais-Suomessa kameroita ostetaan jopa viikoittain.

Suurimpia syitä riistakameroiden kasvavaan suosioon on parantunut tekniikka. Helppokäyttöisellä kameralla saadaan aikaiseksi tarkkoja kuvia.

– Päiväsnäöllä voisin sanoa, että auton rekisterikilpi on kyllä tarkalla resoluutiolla luettavissa kahdensadan metrin päästä. Henkilöt voi tunnistaa toki aivan niin kuin normaalista valokuvasta, asekauppias Matti Talvitie toteaa.

Kamerat toimivat myös yöllä, mutta kuvanlaatu ei vastaa päivällä otettuja kuvia. Riistakameroiden avulla on jo nyt selvitetty useita mökkimurtoja. Riistakameran sijoittamisessa kannattaakin käyttää mielikuvitusta, sillä helposti löydetty kamera on myös helppo tyhjentää vaikka vain poistamalla muistikortti.

(MTV3)

Katso Henri Salorannan juttu Sauvosta (Seitsemän uutiset 20.12.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme