Mainos
Mainos

Lintu tahtoo jo laudalle

Lintujen talviruokinta on syytä aloittaa, huono marjasyksy lisää ruokinnan tarvetta.

Lintujen talviruokinta on varhaisen talventulon vuoksi syytä aloittaa jo nyt eteläisintä Suomea myöten. Heikko marjasyksy on vielä lisännyt lintujen ahdinkoa. Normaalia aikaisemmin aloitetulla ruokinnalla on kuitenkin myös varjopuolensa.
Joka syksy tarvitaan tuhansia uusia ruokapaikkoja ja tänä vuonna poikkeuksellisen aikaisin. Lunta on Uuttamaata lukuunottamatta lähes koko maassa ja ravinnon löytäminen paljolti ihmisen varassa.

Pihlajanmarjoja on tänä syksynä vähän ja esimerkiksi tilhet ovat siirtyneet jo naormaalia etelämmäksi. Samasta syystä monia rastaita ei pihapiirissä nyt näy. Vaelluslintujen osalta edessä onkin köyhä talvi.
Talventulo on yllättänyt linnut osittain kesken muuttomatkan. Tänään Elimäellä bongattiin erittäin harvinainen aavikkotasku, jonka pitäisi näillä keleillä olla jo aivan muualla kuin Suomessa.
Nyt aloitettu säännöllinen talviruokinta pelastaa tuhansia lintuja, mutta samalla esimerkiksi peipot tai punarinta saattavat rohkaistua jäämään maahan koko talveksi.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme