Mainos
Mainos

Lintubongareiden yllättävä huoli - Libyan lentokielto

Lintubongareita huolestuttaa yllättävä asia. Luonnontieteellisen museon mukaan Kamerunissa talvehtinut satelliittisääksi on lähtenyt kohti Suomea. Nyt Jukkaa seuraavat jännittävät, miten se selviää Libyan lentokieltoalueesta. Syysmuuton aikana linnun reitti nimittäin mutkitteli juuri Libyan yllä.

Kevään eteneminen näkyy myös siinä, että laulujoutsenet ovat kiirehtineet jo Oulun korkeudelle ja leskenlehti on puhjennut kukkaan Ahvenanmaalla.

Luonto-Liiton kevätseurannassa on Turussa nähty ensimmäinen kyy ottamassa aurinkoa etelärinteen pälvissä. Samoin siellä on nähty kekomuurahaisten tunnustelijoiden käyneen selvittämässä kevään etenemistä kekojensa pinnalla. Viileä ilma on kuitenkin hillinnyt muurahaisten laajempaa ulkoiluintoa.

Aikaiset muuttolinnut, kuten kiurut, kottaraiset ja töyhtöhyypät odottelevat vielä peltojen sulamista rannikkoseuduilla. Kurjet ja tuulihaukat puolestaan ovat vähitellen saapumassa lounaasta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme