Mainos
Mainos

Lintuharrastajat kokoontuvat lintumaratoniin

Lintuharrastajat kokoontuvat Kuusamon SM-lintumaratoniin ensi viikonvaihteessa.

Mukaan SM-lintumaratoniin on ilmoittautunut yli 30 joukkuetta. Kilpailu alkaa perjantaina, ja siinä on 18 ja 24 tunnin sarjat. Maastossa liikutaan joukkueittain ja yritetään havaita mahdollisimman monta lintulajia. Lintumaratonin historian ennätystulos on 136 lajia vuodelta 2001.

Kilpailuun osallistuu niin aloittelijoita kuin harrastuksessaan pidemmälle ehtineitä. Tänä vuonna kisaan on tulossa osanottajia myös ulkomailta muun muassa Hollannista, Britanniasta ja Yhdysvalloista.

Lintumaraton järjestetään nyt 20. kerran. Luontokuvaaja Hannu Hautala oli vuonna 1984 ideoimassa Kuusamoon ensimmäistä leikkimielistä bongaustapahtumaa, josta on tullut yksi tunnetuimmista lintutapahtumista Suomessa. Kuusamon Lintukerhon puheenjohtajan Olli Lamminsalon mukaan innokkaimmat joukkueet ovat saapuneet Kuusamoon jo etukäteen etsimään lintulajeja, jotta ne olisi helppo löytää myös varsinaisen kilpailun aikana.

Kuusamon linnusto kiinnostaa lintuturisteja ympäri maailmaa, ja paikkakunnalla vierailee vuosittain tuhansia lintuharrastajia. Lamminsalo kehuu Kuusamon linnuston erikoisuudeksi sen, että siellä kohtaavat itäiset, pohjoiset ja eteläiset lintulajit. Kuusamon SM-Lintumaratonin järjestävät Kuusamon Luontokerho ja BirdLife Finland.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme