Mainos
Mainos

Lintuharrastajat liikkeellä

Lintuharrastajien perinteikkään kevätkilvan voitto on mennyt Virolahdelle. Suomen ympäristökeskuksen ja Kymenlaakson lintutieteellisen yhdistyksen joukkue bongasi Lintulahden tornista kaikkiaan 116 lintulajia.

Perinteiseen Tornien taisto -lintuhavaintokisaan osallistui tällä kertaa kymmenen joukkuetta eri puolilta maata. Tapahtuman päätarkoituksena on innostaa ihmisiä tarkkailemaan lintuja. Samalla halutaan esitellä Suomen tärkeitä lintupaikkoja ja niiden merkitystä.

WWF:n mukaan Suomessa lintuvesien suojeluohjelman toteutus on vasta alkutekijöissään, sillä lintuvesiohjelmaan kuuluvista kosteikoista on nykyisellään suojeltu vain 10 prosenttia. Sen sijaan muut kansalliset ohjelmat on toteutettu paremmin. Rantojen suojeluohjelman toteutusaste on noin 60 prosenttia, lehtojen yli 70 prosenttia ja soiden yli 90 prosenttia.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme