Mainos
Mainos

Lintuinfluenssalääkkeellä kova kysyntä

Lintuinfluenssa pelottaa suomalaisia niin paljon, että taudin estämiseksi myytävää lääkke on paikoin jopa loppunut.

Yksittäiset suomalaiset varautuvat jo lintuinfluienssaepidemiaan. Suomalaiset ostavat lintuinfluenssalääkettä entistä enemmän. Tamron lääkevarastoon tulee uusia Tamiflu -lääkkeen eriä jatkuvana virtana. Lintuinfluenssaan tarkoitettu reseptilääke on kansalaisten suosiossa siinä määrin, että niin keskusvaraston kuin apteekkienkin varastot jopa tyhjentyvät ajoittain.

Kansanterveyslaitos toppuuttelee jo kansalaisia turhilta peloilta - hengenvaarallista epidemiauhkaa ei ainakaan toistaiseksi ole olemassa. Eikä lääkkeen tehostakaan ole vielä ole varmuutta. Tämän hetken tietojen mukan lääke lievittäisi oireita, jos hoito aloitetaan ajoissa.

Suomi on valtiona valmistautunut jo turvaamaan kansalaisten lääkityksen mahdollisen epidemian aikana. Hoitokuureja on nyt varastossa 1,3 miljoonaa, mikä on hyvä määrä kansainvälisestikin vertailtuna. Sen lisäksi on tarkotus hankkia rokotetta lintuinfluenssaviirusta vastaan ja varautua myös pandemiavirusta vastaan.

Sveitsiläinen lääkejätti Roche pyrkii niin ikään rauhoittelemaan ihmisten lääkehamstrausta. Se aikoo lisätä reseptilääkkeensa tuotantoa ja on ilmoittanut olevansa valmis neuvottelemaan Tamiflun lisenssisopimuksista. Siten lääke ei pääsisi loppumaan.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 18.10.2005)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot