Mainos
Mainos

Lintuinfluenssan riski kasvaa Suomessa

Maa- ja metsätalousministeriön mukaan ei olisi yllätys, jos ihmiselle vaarallinen lintuinfluenssavirus pääsisi leviämään Suomen luonnonlintuihin vielä tänä vuonna. Viruksen pääsy suomalaiseen siipikarjaan on epätodennäköisempää.

Maa- ja metsätalousministeriön osastopäällikkö Matti Ahon mukaan kevään lähestyessä kasvaa riski, että lintuinfluenssa leviää muuttolintujen mukana myös Suomeen.

- En pitäisi sitä suurena ihmeenä, jos luonnonvaraisista linnuista Suomessa tämän vuoden aikana löytyisi vaarallista virustyyppiä, Aho sanoo.

Koska pääosa Suomeen keväällä muuttavista vesilinnuista talvehtii Tanskassa ja Iso-Britanniassa, vasta viruksen löytyminen näistä maista nostaisi leviämisriskiä Suomen kannalta merkittävästi.

Vaikka vaarallisen viruksen tulo Suomeen on odotettavissa, sen leviäminen siipikarjaan on epätodennäköisempää.

Siipikarjan sairastumisen estämiseksi ministeriö onkin antamassa täksi kevääksi asetusta, joka tehostaa siipikarjan ja luonnonvaraisten lintujen erillään pitämistä.

Viime viikolla lintuinfluenssan ihmiselle vaarallisen virustyypin todettiin ulottuneen EU:n alueelle saakka, kun Kreikassa, Italiassa ja Sloveniassa löydettiin tautia kuolleista villijoutsenista.

Vaikka Etelä-Euroopassa nyt ponnekkaasti torjutaan lintutautia, Maa- ja metsätalousministeriön mukaan suomalaisten ei ole syytä vaihtaa etelänmatkasuunnitelmiaan. Virus tarttuu ihmiseen erittäin heikosti, eikä pandemian merkkejä ole vielä nähtävissä.

(MTV3)

(Yhdeksän uutiset 13.02.2006)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot