Mainos
Mainos

Lintuinfluenssapuhelimeen soiteltiin ahkerasti

Lintuinfluenssapuhelin vastasi yli 550:lle kansalaiselle ensimmäisen toimintapäivänsä aikana.

Suomalaiset ovat soittaneet ahkerasti tänään avattuun lintuinfluenssapuhelimeen.

Ensimmäisenä päivänä soittajia oli yli viisisataa. Eniten kysyttiin, mitä tehdä jos löytää kuolleen linnun tai uskaltaako siipikarjan lihaa enää syödä. Moni oli huolissaan myös ulkona liikkuvista lemmikeistään.

Viestintäpäällikkö Pekka Väisänen maa- ja metsätalousministeriöstä:

- Yleensä lähdetään siitä, että melkein kaikki on Suomessa tällä hetkellä turvallista. Lemmikin voi viedä ulos tai päästää ulos, uida voi turvallisesti ja syödä turvallisesti. Mutta tietysti jos löytää kuolleen linnun tuolta luonnosta, niin siihen ei pidä koskea paljain käsin.

Ilmainen puhelinneuvonta palvelee kansalaisia arkisin kello 8 ja 16 välisenä aikana.

(MTV3)

Tietoa lintuinfluenssasta saa myös viranomaisten internetsivuilta.

Maa- ja metsätalousministeriön verkkosivuille lintuinfluenssatietoja on koottu osoitteeseen www.mmm.fi/lintuinfluenssa. Lisäksi kysymyksiä varten on avattu sähköpostiosoite lintuinfluenssa@mmm.fi.

Eläinlääkintä- ja elintarviketutkimuslaitoksen (EELA) verkkosivuilla on monipuolinen tietopaketti lintuinfluenssasta ja sen leviämisestä. Sivut ovat osoitteessa www.eela.fi.

Sosiaali- ja terveysministeriön ja Kansanterveyslaitoksen verkkosivuilla on tietoa siitä, voiko lintuinfluenssa tarttua ihmisiin. Sivuilla on myös ohjeita matkustajille. Verkkosivut löytyvät osoitteista www.stm.fi ja www.ktl.fi.

(Huomenta Suomen uutiset 21.02.2006)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot