Mainos
Mainos

Lintuinfluenssapuhelimen aukioloaika pitenee

Lintuinfluenssapuhelimeen on tähän mennessä tullut jo yli 2000 puhelua.

Kansalaisten kysymyksiin vastaavan lintuinfluenssapuhelimen aukioloaika pitenee kahdella tunnilla. Huomisesta lähtien maksuttomaan numeroon 0800-02277 vastataan kello 10 ja 18 välisenä aikana. Tähän menneessä puhelinneuvontaa tarjoavaan puhelimeen on tullut jo yli 2000 puhelua.

Huolestuneet kansalaiset soittelevat puhelimeen niin tiuhaan tahtiin, että linjat tukkeutuvat aika ajoin. Kysymyksiä voi lähettää myös sähköpostiosoitteeseen lintuinfluenssa@mmm.fi. Vastauksia yleisimpiin kysymyksiin löytyy myös Eläinlääkintä- ja elintarviketutkimuslaitoksen Eelan verkkosivuilta www.eela.fi. Myös maa- ja metsätalousministeriön verkkosivulta löytyy laaja tietopaketti lintuinfluenssasta.

Sosiaali- ja terveysministeriön ja Kansanterveyslaitoksen sivuilta löytyy puolestaan tietoa siitä, millaisen uhan lintuinfluenssa voi aiheuttaa ihmisten terveydelle. Näiltä sivuilta löytyy myös ohjeita matkustajille.

Vaikka lintuinfluenssa tapauksia löytyy yhä lähempää Suomen rajoja, meillä ei ole toistaiseksi tavattu yhtään lintuinfluenssan ihmisille vaaralliseen muotoon sairastunutta lintua.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme