Mainos
Mainos

Lintujen kevätmetsästys sallittiin, harrastajat huolissaan: Ammutaan kaikkea mikä liikkuu

Lintuharrastajat ovat pettyneitä Maltan eilisen kansanäänestyksen tulokseen, jonka mukaan kiistelty lintujen kevätmetsästys sallitaan Maltalla edelleen.

Esitys pyynnin lopettamisesta kaatui erittäin niukasti kansanäänestyksessä.

EU:n direktiivit kieltävät kevätpyynnin, mutta Malta on vuosittain hakenut pyyntiä varten lyhyen poikkeusluvan rajatulle lintumäärälle. Malta sijaitsee monien muuttolintujen reitillä, kun ne matkaavat Afrikasta Eurooppaan.

Birdlifen tiedottaja Jan Södersved kertoo, että metsästäjät ampuvat myös lajeja, joita ei saisi laisinkaan tappaa.

– Sikäläisen lain mukaan on sallittu kahden lajin kevätmetsästys. Ikävä viesti, sen varjolla herkästi ammutaan kaikkea mikä liikkuu. Turturikyyhky on oikeasti vähenevä laji, Södersved kertoo MTV Uutisille.

Södersvedin mukaan EU:ssa on toinenkin paikka, jossa lintujen kevätmetsästys sallitaan – nimittäin Suomi. Ahvenanmaa on jälleen sallinut haahkan kevätmetsästyksen.

– Haahka on meillä vähentynyt kovasti. Siinä on periaatteellinen asia, että kun EU on siitäkin huomauttanut. On aika häpeällistä että se on silti sallittua.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme