Mainos
Mainos

Lintujen syysmuutto pian täydessä vauhdissa

Runsaslukuiset parvilajit aloittavat muuttonsa ensi kuussa. Lintuharrastajat odottavat innokkaasti myös syys-lokakuussa muuttavia harvinaisia vaelluslintuja.

Lintujen syysmuutto on pian parhaimmillaan, kertoo lintuharrastajien keskusjärjestö BirdLife Suomi.

Järjestön mukaan suurin osa hyönteissyöjälinnuista on jo lähtenyt, mutta ulkosaaristossa ja kaupunkien puistoissa voi vielä nähdä levähtäviä kerttuja, sieppoja ja uunilintuja. Petolinnuista liikkeellä on elokuussa ollut jo eri haukkalajeja.

Käynnissä oleva metsästyskausi on kerännyt vesilinnut lähinnä niille vesialueille, joilla metsästys on kielletty. Monilla järvillä on tehty havaintoja harmaahaikaroista, joille on tyypillistä kierrellä laajasti ennen syysmuuttoa.

Syyskuussa lintujen muutto tulee BirdLifen mukaan olemaan monipuolisempaa ja näyttävämpää. Silloin muuttomatkansa aloittavat runsaslukuiset parvilajit, joista monet muuttavat päivällä. Lintuharrastajat puolestaan odottavat innolla myös harvinaisia vaelluslintuja, joiden otollisin bongaamisaika on syys-lokakuussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme