Mainos
Mainos

Lintumatkailun suosio kasvussa

Suomesta on tullut suosittu lintumatkailukohde. Vuosittain Suomessa käy noin tuhat ulkomaalaista lintuturistia, jotka tuovat yli miljoonan euron matkailutulot.

Myös palvelujen tarjonta kohenee. Suomessa on tällä haavaa puolenkymmentä yritystä, jotka keskittyvät täysin opastettujen lintumatkojen järjestämiseen. Niiden lisäksi monilla matkailuyrityksillä on lintuopastusretkiä oheistuotteena.

Suomen ensimmäisiin lintumatkailualan yrittäjiin kuulunut, Ruka-Kuusamo Matkailuyhdistyksen toiminnanjohtaja Ulla Matturi uskoo, että Suomen asema suosittuna lintukohteena ei hiivu. Lintuharrastajia on yksistään Euroopassa miljoonia. Matturin mukaan nykyiset turistimäärät ja heidän tuomansa rahavirrat pystyttäisiin moninkertaistamaan tuotteistamisella ja tehokkaalla markkinoinnilla.

Nykyään Suomeen tulee lintumatkailijoita erityisesti Britanniasta ja Yhdysvalloista.

Tyypillinen turisti viipyy viikon

Tyypillinen lintuturisti on 65-vuotias, paljon maailmaa kiertänyt ja laatutietoinen henkilö. Hän viipyy keskimäärin viikon, vaatii paljon mutta on myös valmis maksamaan palveluista. Tarjolla täytyy olla hotellimajoitus ja kolmen lajin ruokailut viineineen.

- Heidän ympäristötietoisuutensa on korkealla, he liikkuvat mielellään polkuja pitkin ja pitävät huolen siitä, etteivät häiritse lintuja, Matturi luettelee.

Kiivaimmillaan luontomatkailu on keväisin ja kesällä mutta ei hiivu talvellakaan. Tuolloin Suomeen tulevat luontokuvaajat. Kyseessä on tavallista luontoturistia vaativampi porukka, mutta joukko myös maksaa palveluista suhteellisesti muita enemmän.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme