Mainos
Mainos

Lintuvesien kunnostus hyödyksi luonnolle ja matkailulle

Lintuvesien kunnostus- ja hoitohankkeet ovat hyödyttäneet linnustoa ja luontomatkailua Suomessa.

Tuoreen selvityksen mukaan EU-Life -rahoituksella toteutetut lintuvesien kunnostus- ja hoitohankkeet ovat monipuolistaneet maamme lintulajistoa ja parantaneet kohteiden palveluvarustelua.

Kunnostushankkeessa ovat olleet mukana Helsingin Vanhankaupunginlahti, Liminganlahti, Yyterinniemen Natura-alue, Lapin linnustoalueet, Lounais-Suomen kosteikot ja Siikalahden lintuvedet. Projektit kestivät 2,5-5 vuotta. Rahaa kului hankkeesta riippuen 450 000 eurosta 1 400 000 euroon.

Monissa kohteissa on lajiston köyhtyminen onnistuttu pysäyttämään. Myös muuttolintujen määrä on kasvanut. Uudet palveluvarustukset ovat houkutelleet lisää luontomatkailijoita ja uusia bongareita.

EU-Life -rahoituksella tehdyn hankkeen arviointityöryhmässä olivat mukana muun muassa Metsähallitus, ympäristökeskuksia ja BirdlifeSuomi.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 20.04.2005)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot