Mainos
Mainos

Lintuyhdistykset vaativat punasotkan rauhoittamista

Lintuyhdistysten edustajat vaativat välittömiä toimenpiteitä erittäin uhanalaisen punasotkan pelastamiseksi. Birdlifen kevätkokouksen julkilausumassa yhdistykset vaativat punasotkan siirtämistä metsästyslaista luonnonsuojelulailla rauhoitetuksi lajiksi.

Lisäksi yhdistykset vaativat huomattavia parannuksia Suomen tärkeimpien lintukosteikkojen hoitoon.

Punasotkakantaa uhkaa ennen kaikkea elinympäristön tuhoutuminen. Kosteikkojen umpeenkasvu on heikentänyt punasotkan elinolosuhteita ja naurulokkien määrän väheneminen taas pesintää, koska sotkat pesivät mielellään lokkiyhdyskuntien suojassa.

Punasotka on BirdLife Suomen vuoden lintu. Sotkia oli 90-luvun lopulla noin 13  000 paria, mutta nykyään kanta on huomattavasti pienempi.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot