Mainos
Mainos

Lipponen: Aluekeskuspolitiikka onnistunut

Eduskunnan puhemiehen mukaan aluekeskuspolitiikka on osoittautunut hyväksi. Alueellisilla keskuksilla on kuitenkin oltava vastuu myös syrjäseuduista.

Paavo Lipponen

Eduskunnan puhemiehen Paavo Lipposen mukaan aluekeskuspolitiikka on osoittautunut hyödylliseksi.

Rautavaaralla Pohjois-Savossa tänään puhunut Lipponen pitää hyvänä, että valtioneuvosto on päättänyt jatkaa aluekeskuspolitiikkaa.

- Sen avulla kaupunkiseudut ovat tiivistyneet ja kehittyneet. Alueiden omat vahvuudet tulevat parhaiten esille alue- ja osaamiskeskusten avulla, hän sanoi Rautavaaran kunnan 130-vuotisjuhlassa.

Lipposen mukaan aluekehityksessä on tärkeää, että elinkeinot ja keskukset kehittyvät niin, että syrjäisimmätkin seudut ovat kiinteästi mukana. Puhemiehen mielestä alueellisilla keskuksilla on vastuu syrjäseuduista.

- Aluekeskusten vetovoiman ja menestyksen pitää verkostoitumalla hyödyttää laajasti koko maakuntaa. Pohjois-Savossa Kuopio-keskeisyyttä voitaisiin purkaa muun muassa kehittämällä teknologiakeskus Tekniaa maakunnalliseen suuntaan, Lipponen evästi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot