Mainos
Mainos

Lipponen: Aluepolitiikkaa tehostettava

Pääministeri Paavo Lipposen mukaan alueellisen kehityksen erot huolestuttavat hallitusta. Lipponen kertoikin tänään, että hallitus aikoo laatia syksyllä ehdotuksia kansallisen aluepolitiikan tehostamisesta.

Valtiovarainministeriössä on tarkoitus selvittää ne verotuksen keinot, joilla alueellista epätasa-arvoa voitaisiin vähentää. Valtiovarainministeriö tutkii myös niin kutsuttua Norjan mallia, jossa yksityishenkilöiden verotusta kevennettäisiin syrjäseuduilla.

Lipponen huomautti kuitenkin pitävänsä ensisijaisena keinona veronkevennysten suuntaamista yrityksille. Hän korosti, että toisin kuin Norjassa Suomen syrjäseuduilla on pulaa työpaikoista ei työvoimasta.

-Osaamista on vahvistettava alueellisissa keskuksissa sekä niiden ulkopuolella, Lipponen kuvasi hallituksen suunnitelman päälinjaa.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot