Mainos
Mainos

Lipponen: Budjettiriihen ongelmat pieniä

Rakennusmarkkinoiden ylikuumeneminen on yksi budjettineuvottelujen keskeisistä huolenaiheista. Tänään Pieksämäellä vieraillut Paavo Lipponen pitää rakentamiseen ohjattujen valtiontukien leikkausta välttämättömänä, jotta kustannustaso pysyy jatkossakin kohtuullisena. Lipponen paljasti Pieksämäellä, mihin leikkaukset alueellisesti kohdentuvat.

Hallitus haluaa hillitä ylikuumenevia rakennusmarkkinoita leikkaamalla rakentamishankkeiden valtion tukea muutamalla sadalla miljoonalla markalla. Jo ennen budjettiriihtä pääministerillä on selkeä kanta, missä rakentamista hillitään.
-Siellä, missä on tiettyjä ylikuumenemisen oireita, lähinnä pääkapunkiseudulla, siellä tämä hillintä on tarpeen ja sitä sovelletaan, mutta siellä, missä ei mene hyvin, tarvitaan edelleen rakentamiseen panoksia myös valtion puolelta.

Valtion tukeman talonrakentamisen arvo on tänä vuonna 14 miljardia markkaa, leikkausten seurauksena se putoaa ensi vuonna 12 miljardiin markkaan.

Vasta budjetin yhteydessä annetaan tarkat ohjeet siitä, millaisia rakennushankkeita valtion tuen leikkaukset koskevat.
-Asuntorakentaminen kuitenkin tulee kasvamaan, samoin julkinen rakentaminen jatkuu.

Itä-Suomessa ainakin julkinen rakentaminen jatkuu, sillä Pieksämäen torilla kansaa tavannut pääministeri antoi toiveita valtion rahoituksesta niin aluesairaalan kuin Naarajärven vankilan saneerauksiin. Eikä Itä-Suomessa muutoinkaan tulevaisuus näytä kovin synkältä. Hallitus lupaa panostaa alueen investointihankkeisiin ja kehittää talouskeskuksia.

Myös EU:ssa on herätty itäsuomalaisten hätään.
-Näyttää siltä, että kun EU:n seuraava aluepoliittinen ratkaisu tehdään, niin Itä-Suomi tulee Suomesta ainakin olemaan kaikkein korkeimman tuen luokassa, sanoi pääministeri Lipponen.
(MTV3/Ulla Pulliainen)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme