Mainos
Mainos

Lipponen: Edustaisin presidenttinä hyvää eurooppalaista keski-ikää

Presidenttiehdokkuudestaan tänään ilmoittaneesta Paavo Lipposesta tuli kertaheitolla kärkinimi SDP:n presidenttipelissä. Puolueen ehdokasasettelu päättyy maanantaina, ja jäsenäänestys ehdokkaasta pidetään elo-syyskuussa.

Lipponen on aiemmin suhtautunut kielteisesti presidenttiehdokkuuteen ja vielä eilen hän sanoi harkitsevansa ehdokkuutta.

Tiedotustilaisuudessaan Lipponen avasi mielenmuutoksensa syitä. Hänen mukaansa maailmanpolitiikka ja vallitseva talouskriisi saivat hänet muuttamaan mielensä.

– Parempi lähteä mukaan kuin katsoa vierestä. Lisäksi ihmiset ovat jopa kadulla kääntyneet puoleeni ja pyytäneet asettumaan ehdolle, Lipponen sanoi.

Samalla hän kuitenkin korosti, ettei olisi lähtenyt ehdolle ilman Päivi-vaimonsa tukea. Lipponen ei täsmentänyt ajankohtaa, jolloin hän teki päätöksensä. Hän kuitenkin vihjasi erään henkilön sanoneen, että jollei hän asetu nyt ehdolle, hän saattaisi katua sitä myöhemmin.

Toimittajan kysyessä Lipposen iän vaikutusta presidenttiehdokkuuteen Lipponen sanoi "edustavansa eurooppalaisten presidenttien keskuudessa hyvää keski-ikää", jos hän tulisi valituksi.

MTV3:n Uutisten politiikan toimituksen päällikön Timo Haapalan mukaan mielipiteen muuttumisen taustalla voi olla myös puolueen puheenjohtaja Jutta Urpilainen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme