Mainos
Mainos

Lipponen ei huolestu hallitusrivien repeämisestä

Pääministeri Lipposen mukaan hallitus ei kiusaannu rivien repeilystä.

Lipponen SDP:n puoluevaltuuston kokouksessa

Pääministeri Paavo Lipponen ei pidä kuuden hallituspuolueisiin kuuluvan kansanedustajan lipeämistä hallitusrintamasta kiusallisena asiana hallituksen kannalta. Lipposen mukaan hallitusrintama pysyi varsin yhtenäisenä, toisin kuin keskusta oli ennustanut.

-Tällaista sattuu, mutta karavaani kulkee, Lipponen luonnehti äänestyksen jälkeen. Neljän vasemmistoliiton kansaedustajan poikkeaminen hallituksen linjasta on Lipposen mielestä vasemmistoliiton oma asia.

Lipponen ei pidä myöskään yhden sosiaalidemokraattisen kansanedustajan äänestämistä opposition mukana sellaisena asiana, että siitä pitäisi olla huolestunut. Hän korosti, että asiat on laitettava tärkeysjärjestykseen.

-Eduskuntaryhmä varmaankin käsittelee asiaa lähitulevaisuudessa. Demariryhmän linjasta poikennut raisiolainen kansanedustaja Marjaana Koskinen, 39, oli helmikuussa esillä tiedotusvälineissä jouduttuaan riitaan eduskunnan puhemies Riitta Uosukaisen kanssa puhemiehen toimintatavoista.

Keskusta sai taas haukut

Lipponen piti äänestystulosta osoituksena siitä, että hallituksen talouspoliittinen linja on oikea ja vakaa. Hän arvosteli jälleen tiukin sanoin keskustan oppositiopolitiikkaa sanoen, ettei keskusta ei ole kyennyt tarjoamaan mitään talouspoliittista vaihtoehtoa tai linjausta millekään hallituspolitiikalle

-Keskusta on täysin linjaton ja se on Jäätteenmäen aikana kehittynyt vain populistisempaan suuntaan. Lipposen mukaan linja menonlisäyslistoineen on niin populistinen, että minkäänlaista järkevää keskustelua ei voi edes syntyä.

Arvostelua herännyttä poissaoloaan eilisestä välikysymyskeskustelusta Lipponen perusteli sillä, että hallituksen linjan puolustamisesta oli sovittu sosiaali-ja terveysministerin ja työministerin kanssa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme