Mainos
Mainos

Lipponen: Ei kiirettä Natoon

Pääministeri Paavo Lipposen mukaan Suomella ei ole paineita liittyä sotilasliitto Natoon, kirjoittaa aamun Helsingin Sanomat.

Suomella ei ole suunnitelmaa liittyä Natoon, sanoi pääministeri Paavo Lipponen ulkomaisille turvallisuuspolitiikan asiantuntijoille Lontoossa. Helsingin Sanomat kertoo, että Lipposelta oli kyselty Suomen Nato-suhteista suljetussa keskustelutilaisuudessa Clatham Housessa. -Suomella ei ole nyt paineita liittyä, ei sisältä, ei ulkoa. Tämän kerroin myös tapaamisessa, Lipponen sanoi tilaisuuden jälkeen. Clatham House on riippumaton kansainvälistä politiikkaa ja taloutta tutkiva instituutio.

-Suomella ei ole nyt suunnitelmaa liittyä, mutta vuoden 2004 (puolustus- ja turvallisuuspoliittisen) selonteon jälkeen Euroopan tilanne pitää analysoida uudelleen, vastasi Lipponen kysymyksiin Baltian maiden ja Venäjän Nato-suhtautumisen vaikutuksista. -Liittoutumattomuudessa on kuitenkin se hyvä puoli, että siitä voi tarvittaessa luopua. Nato ei ole kaiken kaikkiaan enää niin dramaattinen asia kuin joskus ennen, muistutti Lipponen. Hänen mielestään Suomen tulisi kuitenkin ruveta kehittämään tehostettua yhteistyötä Naton kanssa. Tässä Suomen kumppanina toimisi naapurimaa Ruotsi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme