Mainos
Mainos

Lipponen: Elinkeinoelämä mukaan lähialueyhteistyöhön

Pääministeri Paavo Lipposen mukaan lähialueyhteistyö on kärsinyt hajanaisuudesta, jossa monet maakunnat pyrkivät erikseen tavoitteisiinsa suhteessa uuteen Venäjään. Toiminnan tehostaminen on hallituksen samoin kuin EU:n päämärä.

Määrärahat aiotaan keskittää ulkoministeriöön ja vakuuttavuutta haetaan muun muassa elinkeinoelämän kautta.
-Lähialueyhteistyöhön kytketään myös elinkeinoelämä. Valmista mallia ei vielä ole, mutta yhteys luodaan mahdollismman korkealla tasolla, pääministeri sanoi Lappeenrannassa.
Hän piti Pietaria lähialueyhteistyön tärkeimpänä kohteena, mutta myös Karjalan kehitys on Suomelle merkityksellinen. Leningradin alueen ydinvoimaloiden turvallisuusongelmat ja korvaavan energiatalouden rakentaminen vaativat Lipposen mukaan kuitenkin laajemman kansainvälisen ratkaisumallin ja rahoituksen.

Hän arvioi pääsevänsä piakkoin Moskovaan keskustelemaan yhteistyöhön liittyvistä erityiskysymyksista, nyt kun pitkäaikainen vaaliprosessi Venäjällä on ohi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme