Mainos
Mainos

Lipponen ensi kertaa Facebookissa: Auttakaa minua ja kyselkää

– Hyvät ihmiset! Olen ensimmäistä kertaa Facebookissa. Auttakaa minua ja kyselkää. T: Paavo.

Näin aloitti SDP:n presidenttiehdokas Paavo Lipponen tunnin mittaisen vastailusession Facebookissa ja Twitterissä tänään.

Lipposen ilmestymistä Facebookiin tervehdittiin ilolla.

– Ihana Paavo!

– Siihen vain kirjoitat ajatuksiasi, siitä se lähtee. Tervetuloa tähänkin yhteisöön.

Lipponen vastaili mitä erilaisimpiin kysymyksiin. Vastauksista kuulsi läpi, että näppäimistöllä juoksivat miehen omat sormet, eivätkä avustajan.

– Aloitetaan! Jari Leppä kysyi 4.12, miksi minun pitää puhua eurosta, vaikka se ei kuulu presidentin tehtäviin. Presidentin tehtäviin kuuluvat EU-politiikan linjat. Presidenttiehdokas voi puhua mistä vain. Kun euro on kriisissä, siitä pitää puhua, Lipponen naputteli vastaukseksi Minähän keskustelen vaikka Kiinan keisarin kanssa -tyylillä.

Lipposelta kysyttiin muun muassa, miksi lähihoitajan palkalla ei elä, vaan joutuu tekemään useampaa työtä, jotta arjen normilaskut tulevat hoidettua.

Presidenttiehdokkaan mielestä lähihoitajien palkkausta olisi parannettava samassa suhteessa kuin sairaanhoitajien palkkausta.

– Tämä on työmarkkina-asia. Toimeentuloon vaikuttavat eniten asumiskustannukset. Niiden nousua pitää hillitä. Ja asumistuki on tärkeä.

Kahden energiayhtiön konsulttina toimineelta Lipposelta kysyttiin myös, käytetäänkö hänen kotonaan uusiutuvista lähteistä tulevaa sähköä.

– Ei käytetä, mutta sitäkin pitää tutkia. Hyvä vinkki! Ydinsähkö ei tuota hiilidioksidipäästöjä, Lipponen vastasi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme