Mainos
Mainos

Lipponen: EU:lle ei presidenttiä

Pääministeri Paavo Lipponen ei halua EU:lle presidenttiä. Lipponen epäilee, että unionin päätöksenteko mutkistuisi entisestään. Lipponen otti kantaa asiaan puheessaan Suomen kansallisessa nuorisokonventissa Helsingissä.

Lipposen mukaan EU:n konventin työtä ja esityksiä unionin uuden perustuslaillisen sopimuksen aikaansaamiseksi on arvioitava ennen kaikkea neljän kriteerin mukaan. Unionin toiminnasta on tehtävä aikaisempaa avoimempaa ja tehokkaampaa. Sopimusjärjestelmästä ja toimielinrakenteesta on tehtävä selkeämpi ja yksinkertaisempi. Kolmanneksi unionin toiminnan on perustuttava kaikkien jäsenvaltioiden, kansalaisten ja yritysten tasa-arvoiseen asemaan. Neljänneksi unionin on kyettävä entistä paremmin kantamaan globaalia vastuuta yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan ja kauppapolitiikan avulla.

Lipponen sanoi lisäksi, että Euroopan unionista ei pidä tehdä sotilaallista suurvaltaa. Pääministeri pitää perusteilla olevia kriisinhallintajoukkoja kuitenkin tärkeinä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot