Mainos
Mainos

Lipponen: EU:n perustuslakiesitys helmikuussa

Viisaiden miesten ryhmä konsultoi vielä Saksan kanssa ennen ratkaisua.

Eduskunnan puhemiehen Paavo Lipposen (sd.) mukaan niin sanottu viisaiden miesten ryhmä luovuttaa helmikuun lopussa Saksalle uudistetun ehdotuksen EU:n perustuslaista. Lipponen on itse mukana huippuryhmässä, jonka tehtävänä on ollut miettiä perustuslain kohtaloa.

- Joko nykypohjaa montteerataan tai tehdään joku aivan uusi rakenne, mutta niin, että asiat pysyvät, Lipponen sanoo sanomalehti Kalevan haastattelussa.

Lipposen mukaan työryhmä konsultoi vielä ensin Saksan kanssa ennen kuin ratkaisee, tekeekö se perustuslaillisesta sopimuksesta yhden esityksen vai laaditaanko vaihtoehtoinen malli.

Viisaiden ryhmässä kymmenkunta EU-maiden entistä pääministeriä tai komission jäsentä on miettinyt keinoja, kuinka EU:n perustuslaki pelastetaan. Laki joutui jäihin sen jälkeen, kun Ranska ja Hollanti tyrmäsivät sen kansanäänestyksessä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme