Mainos
Mainos

Lipponen: EU:n suhde Venäjään kiristynee

EU uhkaa panna suhteensa Venäjään uusiksi, jos Tshetshenian sota ei lopu.

EU:n uhkauksen on lausunut Suomen pääministeri Paavo Lipponen puhelinkeskustelussaan virkaveljensä Vladimir Putinin kanssa. Lipponen sanoi Putinille puhelimessa, että EU:n ja Venäjän suhteet harkitaan uudelleen, jos Tshetshenian sotaan ei löydy poliittista ratkaisua.

Lipponen selvitti Putinille EU:n huippukokouksen suhtautumista Tshetshenian tilanteeseen. Lipponen korosti tarvetta löytää poliittinen ratkaisu sodan lopettamiseksi. Hän toisti EU:n tuomitsevan terrorismin sen kaikissa muodoissa ja kunnioittavan Venäjän alueellista koskemattomuutta.

Lipponen viittasi Etyjin puheenjohtajan Norjan ulkoministerin Knut Vollebäkin läsnäoloon alueella. Hän toivoi Venäjän tarttuvan Etyjin tarjoamiin mahdollisuuksiin vuoropuhelun aloittamiseksi alueen ongelmien ratkaisemiseksi. Pääministeri Putin selosti Venäjän hallinnon toimintaa ja pyrkimyksiä saada aikaan neuvotteluratkaisu Tshetshenian kriisiin. Alueen edustajiin on ollut neuvotteluyhteyksiä.

(MTV3-Reuters)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot