Mainos
Mainos

Lipponen: EU:n tie on Suomen tie

MTV3:n ehdokastentissä tänään vieraillut SDP:n Paavo Lipponen jatkaisi presidenttinä vahvan EU:n linjoilla.

Hänen mielestään presidentin tehtävä on tukea hallitusta, jotta Suomi voisi olla mukana Euroopassa "täydellä vaikutusvallalla".

Epäiltäessä Suomen tai sen pääministerin todellisia mahdollisuuksia vaikuttaa EU:ssa Lipponen painotti, ettei hän ollut enää erityisesti vastuussa, kun hän ei pääministerikautensa lopulla pyrkinyt estämään Saksan ja Ranskan toimia, joilla rikottiin Euroopan kasvu- ja vakautussopimusta ja joista seurasi muun muassa euron suistuminen kriisiin.

– Sehän tapahtui siinä vaiheessa kun minä olin jättämässä pääministerin tehtävän. Suomen asemahan on sellainen, että meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin olla (EU:ssa) ja pyrkiä vaikuttamaan. Siinä punnitaan taitomme – tämä on pienen maan osa.

(MTV3)

Huomenna alkaen kello 20 kaikki kahdeksan presidenttiehdokasta MTV3:ssa. Viimeisessä henkilötenttissä perjantaina 20. tammikuuta kokoomuksen Sauli Niinistö.

Presidentinvaalien tulosilta 22. tammikuuta MTV3-kanavalla. Muista myös Maikkarinvaalikone.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot