Mainos
Mainos

Lipponen: EU:sta puhuttuva eduskunnassa

Eduskunnassa ja hallituksessa täytyy käydä keskustelu EU:n tulevaisuudesta laajemminkin kuin nyt meneillään olevasta hallitustenvälisestä kokouksesta, sanoo pääministeri Paavo Lipponen. Hän on myös valmis selostamaan EU-asioita keskustan eduskuntaryhmälle.

Lipponen

Lipponen sanoi Haagissa, että näistä asioista on nyt puhuttava, koska ne tulevat esille Nizzassa. Ranska ja Saksa ajavat uuden hallitustenvälisen konferenssin pitämistä jo vuonna 2004. Ajatus on ensisijassa Saksan, koska maa haluaa selventää toimivallan jakoa EU:n, kansallisvaltioiden ja alueiden välillä. Lisäksi esille on nousemassa EU:n perusoikeuskirjan kirjaaminen ainakin osaksi EU:n perussopimuksia, laillisesti sitovaksi. Edellistä ajatusta on kannattanut erityisesti Lipposen isäntä Haagissa, Hollannin pääministeri Wim Kok.

Lipponen sanoi STT:lle menevänsä mielellään keskustan eduskuntaryhmän kokoukseen selostamaan Brüggen-puheensa ajatuksia. Eduskuntaryhmä päätti tänään pyytää Lipposta paikalle, koska haluaa selvyyttä siihen, mitkä osat puheesta ovat Lipposen ajatuksia, mitkä hallituksen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot