Mainos
Mainos

Lipponen: EU-vastuuta jaettava

Pääministeri Paavo Lipposen (sd.) mielestä Suomen EU- ja ulkopolitiikan johtopaikoilla voitaisiin jakaa taakkaa ja vastuuta. Lipposen kannanotto liittyy eri valtioelinten välillä virinneeseen kiistaan siitä, mille niistä kuuluu EU:n laajentumis- ja hallitustenvälisen konferenssin neuvottelujen (hvk) johtaminen.

Tasavallan presidentti Martti Ahtisaari ja ulkoministeriö ovat sitä mieltä, että johtaminen kuuluu ulkoministeriön reviiriin. Lipponen sanoo kuitenkin sunnuntaina Turun Sanomien ja Aamulehden haastattelussa pitävänsä vielä mahdollisena, että neuvottelujen johtotehtävät jaettaisiin ulkoministeriksi nousevan Erkki Tuomiojan (sd.) ja ulkomaankauppaministeri Kimmo Sasin (kok.) kesken.

-On hyvä, että ulkopolitiikassa jaettaisiin taakkaa ja vastuuta, Lipponen sanoi. Lipponen korostaa, ettei kädenvääntö asiasta ole puoluepoliittinen eli kokoomuksen ja demarien, vaan pikemminkin instituutioiden välinen. Kiistassa vastakkain ovat siis toisaalla valtioneuvosto ja toisaalla ulkoministeriö ja tasavallan presidentti.

Väyrynen: EU-neuvottelut kuuluvat ulkoministerille

Vayrynen, Paavo

Euroopan parlamentin jäsen Paavo Väyrynen (kesk) sanoo julkisuuteen toimittamassaan tiedotteessa, että EU-neuvottelut kuuluvat ulkoministerin toimialaan. Väyrysen mielestä kiista siitä, kuka johtaa Suomessa EU:n laajentumisneuvotteluja on omituinen.
- Maamme ylimmän valtionjohdon tasolla työnjaosta ei pitäisi olla epäselvyyttä. Jos tasavallan presidentti ja pääministeri ovat eri mieltä neuvottelujen johtojärjestelmästä, ratkaisee presidentin kanta, Väyrynen sanoo.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot