Mainos
Mainos

Lipponen: EU-virka kiinnostaa

SDP:n puheenjohtaja Paavo Lipponen on omien sanojensa mukaan kiinnostunut EU:n komission puheenjohtajan tehtävästä. European Policy Centre -tutkimuslaitoksen johtaja pitää Lipposta varteenotettavana ehdokkaana.

Eduskunnan puhemies Paavo Lipponen sanoo olevansa kiinnostunut mahdollisesta EU:n komission puheenjohtajuudesta. Komission nykyinen puheenjohtaja Romano Prodi ilmoitti eilisessä Seura-lehdessä pitävänsä Lipposta sopivana ehdokkaana seuraajakseen.

Lipponen kertoo sanomalehti Karjalaisessa arvostavansa Prodin lausuntoa suuresti, ja olevansa kiinnostunut paikasta. Lipposen toteaa kuitenkin, että jää nähtäväksi, mikä tilanne on vuoden päästä EU:ssa ja millainen on tuolloin hänen oma elämäntilanteensa. Prodin kausi komission puheenjohtajana päättyy ensi vuoden syksyllä.

Vuolaat kehut Lipposelle

-Jos Lipponen asettuu ehdolle, kuten toivon, hän on varmasti vahva ehdokas, vakuuttaa johtaja John Palmer Brysselissä toimivasta European Policy Centre -tutkimuslaitoksesta.

Palmerin mukaan Lipponen teki moniin vaikutuksen Suomen EU-puheenjohtajuuskauden aikana. Palmer lukee Lipposen eduksi myös sen, että tämä on yhtenä harvoista EU-johtajista puhunut tiiviimmän yhdentymisen, tehokkuuteen pyrkivien uudistusten sekä demokraattisuuden puolesta. -Lipposella on aina ollut strateginen näkemys EU:n tulevaisuudesta, eikä vain kapea lyhyen tähtäyksen taktinen näkemys. Mielestäni hän olisi erinomainen ehdokas komission puheenjohtajaksi, Palmer yltyi kehumaan.

Hän totesi kuitenkin, ettei muista ehdokkaista ole vielä tietoa. Itse hän tunnusti aina ihailleensa Lipposen kykyä ymmärtää asioita Euroopan näkökulmasta. Palmer on aiemmin työskennellyt mm. toimittajana brittiläisen The Guardian -lehden toimittajana.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme