Mainos
Mainos

Lipponen: Hallitus ei puutu lennonjohtajien lakkoon

Pääministeri Paavo Lipponen sanoo, että hallitus ei aio puuttua lennonjohtajien lakkoon. Lipponen (sd.) ilmoitti asiasta eduskunnan kyselytunnilla.

-Lakko on alussa ja sovittelumahdollisuuksia selvitetään. Tässä tilanteessa ei ole aihetta mihinkään dramaattisiin toimiin hallituksen puolelta, Lipponen sanoo. Pääministeri vastasi kansanedustaja Outi Siimekselle (kok.), joka kysyi, eikö hallitus ryhdy mihinkään toimiin avainryhmien lakko-oikeuden rajoittamiseksi.

-Tätä on pidettävä - siitä huolimatta, että menetykset ovat näinkin suuria - työselkkauksena, jota pitää sellaisena hoitaa, ja sitten katsotaan, miten sovittelussa edistytään, Lipponen jatkoi. Liikenneministeri Kimmo Sasi (kok.) kertoi, että Joensuun lentokenttää ei voida avata, vaikka sitä on toivottu kaupungissa pidettävien ampumahiihdon MM-kisojen vuoksi. Sasin mukaan on selvitetty, voitaisiinko kisajoukko lennättää Kuopion kautta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme