Mainos
Mainos

Lipponen haluaa saada Estonia-tutkimuksen päätökseen

Pääministeri Paavo Lipposen mielestä Estonia-autolautan onnettomuuden kansainvälisen tutkimuskomission työ on saatettava loppuun Viron, Ruotsin ja Suomen pääministerien tekemän sopimuksen mukaisesti.

Lipponen toivoo, että työ viedään loppuun hyvässä yhteistyössä kaikkien kolmen maan välillä ja ilman viivytyksiä. Suomi ei hänen mukaansa tule tekemään muutoksia Estonia-delegaationsa kokoonpanoon Ruotsissa käytävän keskustelun vuoksi.

Lipposen mielestä komission ruotsalaisjäsenen Olof Forssbergin maanantaisen eroilmoituksen ei saisi antaa vaikuttaa komission työhön. Forsberg erosi sen jälkeen kun hän oli myöntänyt valehdelleensa Estoniaan liittyneestä kirjeestä.
-Jos Ruotsi haluaa muuttaa edustustaan komissiossa, se on Ruotsin sisäinen asia, pääministeri korostaa.

Lipponen otti asiaan kantaa vastauksessaan Viron liikenneministerin Raivo Varen kirjeeseen. Tämä oli tiedustellut, aiheuttaako Ruotsissa nyt kuumasti käytävä keskustelu Suomen hallituksen mielestä muutoksia komission Suomen-kokoonpanoon tai työhön.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme